De support medewerkers van SDR komen regelmatig in contact met gebruikers en horen dan weleens over ervaringen en wat er mis kan lopen.
Dat was voor ons aanleiding om hier enkele tips te schrijven over veilig daten.

Tip-1: Blijf weg bij fake datingsites

Naast de 'normale ' datingsites voor een nieuwe levenspartner zijn er de nodige sites om contacten te krijgen op het gebied van andere relatie vormen. Je moet dan denken aan gay-dating of sex-dating. Het verbaasd ons telkens weer hoeveel van dergelijke sites werken met fake(valse)-profielen en welke je lastig vallen met valse berichten.
Onze tip: Blijf weg bij die fake ondeugende-sites !

Tip-2: Gun jezelf wat tijd om je in deze site te verdiepen

Ja, we hebben het druk en als een site simpel is te bedienen, willen we alleen maar clicken. Maar soms is het toch wat complexer. Zo kun je op deze site op meerdere manieren communiceren:
- zo kun je prive-berichten naar een gebruiker sturen
- je kunt berichten op iemands timeline/muur plaatsen
- je kunt krabbels of commentaar plaatsen bij foto's
- op veel plaatsen heb je een speciale Rapporteer-meldknop waarmee je simpel rariteiten kunt melden aan de support medewerkers.
- gebruikers die je lastig vallen/irriteren kun je zelf simpel blokkeren.
Belangrijk is dat je weet dat die timeline-berichten en krabbels openbaar zijn ! Wat je daar schrijft kan dus door ALLE gebruikers gelezen worden en OOK door Google. Dus als je daar je emailadres of telefoonnummer plaatst, heb je kans dat dat morgen voor iedereen te vinden is.
Als je meer tips wilt over gebruik van de SDR-site dan wijzen we je graag op deze SDR-site info.

Tip-3: Als het onwerkelijk klinkt, is het waarschijnlijk ook onwerkelijk

Als iemand je 2000 euro voor een date gaat beloven maar eerst wat naaktfoto's wilt, dan kun je het wel raden !

Tip-4: Samen fake-users bestrijden

Als je op de SDR-site rare dingen tegenkomt, rapporteer dat dan aub. Op div. plaatsen kom je daarvoor simpel een Rapporteer-knop tegen. We denken dan aan iemand die ergens anders woont dan in z'n profiel staat of die een andere leeftijd blijkt te hebben. Of iemand die je tracht te verleiden tot vreemde activiteiten.

Tip-5: Gebruik de communicate van deze site, die is er niet voor niets!

Sommige gebruikers beginnen met te vragen naar je telefoonummer of andere persoonlijke info maar waarom zou je die meteen al geven ? Je kunt prima anoniem via de site berichten uitwisselen of chatten. En als een gebruiker je dan niet bevalt, kun je hem of haar simpel blokkeren. Ga dus niet zomaar op een andere manier communiceren !

Tip-6: Neem je tijd !

Natuurlijk zoek je beide hier een leuke suikerrelatie maar dat betekent nog niet dat iedereen bij elkaar past en dat je na 1 berichtje dan maar moet afspreken. Er zijn echtwaar nogal wat verschillende wensen of verwachtingen tussen deelnemers van een suikerrelatie. Gun jezelf dan ook wat tijd, leer elkaar een beetje beter kennen. Wissel ervaringen of verwachtingen eerst uit.

Tip-7: informeer derden

Als je afspreekt (zeker in het begin) vertel het dan een goede vriendin, zeg waar je zit, maak een foto van zn auto, stuur na een uurtje een app-je dat alles OK is....

Tip-8: Pas op met drank.

Natuurlijk ben je wat zenuwachtig bij een date maar als je teveel alcohol drinkt om je zenuwen te bedwingen dan dreigt dat je dingen gaat doen welke je niet zou doen als je nuchter was. Even rustig aan met feestvieren dus.

Tip-9: De kennismaking

Er kan een moment komen dat je elkaar daadwerkelijk wilt ontmoeten. Spreek dan liefst af op een publieke locatie, bv een restaurant. Dan kun je elkaar beter leren kennen en het voelt veiliger. En wellicht kun je daar ook beter met eigen vervoer of met het OV naartoe gaan, dan hoef je niet meteen in de auto van een vreemde te stappen. En als hij je wilt ophalen met zijn auto en heeft goede bedoelingen dan wilt hij vast vooraf een foto van z'n auto met kenteken sturen. En je kunt natuurlijk ook 2 straten verderop afspreken om op te halen, dan hoeft hij je adres niet te weten.

Tip-9: Bij twijfel: zeg Nee !

Vertrouw op je instinct, als het niet goed voelt, volg dan je gevoel en trap op de rem of loop weg. Iemand die het goed met je voor heeft zal dat niet erg vinden en je een herkansing gunnen.

Tip-10: Vrij veilig

Sex is geen vereiste in een suikerrelatie maar als je er toch samen voor kiest, vrij dan veilig en geloof geen verhaaltjes dat hij toevallig arts is die zichzelf elke maand controleert (een man die zichzelf elke maand laat controleren moet je sowieso wantrouwen).

Tip-11

Hier kan jouw tip komen te staan !

Als je wilt reageren of zelf tips hebt hierover... je reactie is van harte welkom.